Drie succesvolle dagen vol vriendschap, business en gezelligheid op netwerkplein Place des Amis tijdens BBB Maastricht

Drie succesvolle dagen vol vriendschap, business en gezelligheid op netwerkplein Place des Amis tijdens BBB Maastricht

Woensdag 7 oktober – Tijdens de 61e editie van de bourgondische horecavakbeurs BBB in Maastricht, werden de gasten drie dagen lang met open armen ontvangen op netwerkplein pur sang ‘Place des Amis’. Op dit plein draait het om vriendschap, gelijkgestemdheid, passie voor hospitality en uiteraard gezelligheid. Het 3-daags programma bestond uit diverse interactieve sessies. Tevens werd elke dag in stijl afgesloten met een netwerkborrel. Place des Amis is een initiatief van Servicecenter 4Hospitality in samenwerking met een aantal partners, waaronder Mise en Place en MECC Maastricht, en wordt ondersteund door stichting Les Amis GastrEUnomiques.

Delen = vermenigvuldigen
_MEP4105Place des Amis bood genoeg ruimte om oude en nieuwe vakgenoten te ontmoeten in een gastvrije omgeving. Ook was er volop inspiratie op te doen tijdens de interactieve sessies. Danny Steigerwald van online monitoring tool OBI4wan sprak bijvoorbeeld over ‘Online service voor de hospitality’ en Richard Haeck van Manageable over ‘De toekomst van payrolling’. Daarnaast werden gasten meegenomen in ‘Het verschil tussen koffie & koffie’ door Luc Hendriks en Peter Klomp van koffiemerk Catunambú en ‘Building Social Business’ door Remco van Buren van Kittyhawk. Ook presenteerden de finalisten van de Columbus Trophy hun concepten en ideeën aan het publiek.

Les Amis GastrEUnomiques
Stichting les Amis GastrEUnomiques is ontstaan in 2013 en heeft als doel een platform te bieden voor en door horeca leveranciers, die trots zijn op de Euregio en er actief zijn. Meer dan 80 ‘Amis’ komen vier keer per jaar samen om kennis en ideeën uit te wisselen en om nieuwe inzichten in trends en marktontwikkelingen te krijgen. Met een sterke binding met de BBB en Folie Culinaire wordt een stevige basis gecreëerd en onderhouden van dit informele netwerk.

Columbus Trophy
_MEP4177Grenzend aan Place des Amis waren de finalisten van de Columbus Trophy vertegenwoordigd. Voor haar 12e editie keerde de competitie terug naar haar roots, de BBB in Maastricht. De Columbus Trophy is een internationale aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers die succesvol zijn als leverancier aan de hospitality of een innovatief concept hebben ontwikkeld. Tijdens de beursdagen gaven de 7 finalisten een korte presentatie over hun product of dienst. Tijdens de opening van de beurs vond de prijsuitreiking plaats, waar de eerste prijs werd uitgereikt aan Mireille Reuling van Vinoos by AMS met haar concept ‘The Real Winegum’, de allereerste eetbare luxe wijnsnoepjes voor volwassenen.

Euregionaal Hotel Symposium
Op maandag 5 oktober vond de eerste editie plaats van het Euregionaal Hotel Symposium, een gezamenlijk initiatief van Ecolab, Auping, Mise en Place en Blycolin. Het thema ‘D.A.R.E. – Dream, Act, Realize, Evaluate’ werd op eigen wijze ingevuld door keynotes van Alberto Sanna en Herman Konings. Bas Tolmeijer, Camille Oostwegel Jr. en Richard Haeck kregen het podium in de dynamische presentatievorm Pecha Kucha, waar zij in precies 20 sheets en 20 seconden per sheet de tijd kregen om hun verhaal te doen. Het symposium richtte zich op hoteliers uit de Euregio; Oost-Brabant, Limburg, Belgisch Limburg en Noordrein Westfalen. Op informele wijze werd de bezoekers een netwerk aangeboden om nieuwe relaties op te doen en de banden op te halen. De gasten van het symposium sloten gedurende de dag aan op Place des Amis.

Netwerkborrel_MEP4074
Elke dag werd op Place des Amis in stijl afgesloten met een netwerkborrel. Naast de bezoekers van het Euregionaal Hotel Symposium en de finalisten van de Columbus Trophy kwamen ook andere gasten bij elkaar op het plein, waaronder de relaties van Chapeau!, de heren van netwerkclub ‘Os Gezelschap’ en de gasten van Horeca Vlaanderen, de Lunchroom- & Cafetaria Dag.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Leave a Comment