Op woensdag 21 februari vond de eerste LAG bijeenkomst plaats van 2018. We kunnen terugkijken op een mooie eerste bijeenkomst. Deze middag stond in het teken van ‘catering’. Catering speelt een belangrijke rol in onze samenleving. In onze constant veranderende wereld, zijn goed eten en drinken in een gastvrije setting essentieel. Met dit in gedachten, zoomden we tijdens de eerste bijeenkomst in op de catering branche.

Bij onze eerste locatie Kasteel Eyckholt werden we gastvrij ontvangen door Ria Joosten van Ria Joosten Catering & Evenementen met een glaasje cava en heerlijke amuse van tonijn. Aansluitend werden er drie Best Practices gegeven over de cateringbranche, trends en ontwikkelingen, de Limburgse markt en het inkoopproces. De ‘hamvraag’ die beantwoordt werd was: ‘Hoe kom je als kleine leverancier binnen bij de grote cateraars?’

 Ria Joosten trapte zelf de bijeenkomst af met een Best Practice over haar bedrijf en de inkoopvisie die zij nastreeft. Met haar inspirerende tips een perfecte start van de themadag ‘catering’. Michiel Meier Mattern, voorzitter van ONCE, sprak vervolgens over het belang van netwerkverenigingen zoals ONCE en welke toegevoegde waarde cateraars en leveranciers hieruit halen.

Ruud Baljé, voorzitter van de VOCC sloot het eerste gedeelte van de bijeenkomst af met een Best Practice over de markt van bedrijfs- en eventcatering. De presentaties kun je hier nog eens rustig doorlezen.

Vervolgens vertrok iedereen op eigen vervoer naar Kasteelhoeve de Grote Hegge, waar Danny Keppels van Estate Management Group ons heeft ontvangen met een hapje en drankje. Vervolgens gaf hij een Best Practice over zijn EMG en samenwerkingsmogelijkheden. Tjeerd Nuijen, inkoper bij Hutten sloot de dag af met Best Practice over de keuzes bij het inkoopproces en in welke mate trends meespelen. Kortom een inspirerende dag met vanuit schillende invalshoeken antwoord op de vraag: ‘Hoe kom je als (kleine) leverancier binnen bij de (grote) cateraars’.  De presentaties kun je hier nog eens rustig nalezen.

De avond werd afgesloten met een Walking dinner & Live cooking door Ria Joosten Catering & Evenementen en de mogelijkheid om te netwerken.