De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs voor succesvolle startende entrepreneurs, die leverancier zijn aan de hospitality en/of een innovatief hospitality concept ontwikkeld hebben. Vergeleken met andere wedstrijden voor innovatieve horeca concepten in Europa, richt de Columbus Trophy zich niet alleen op het product of dienst maar ook op de ondernemer achter het product of dienst.

Veel jonge ondernemers hebben grote ambities en veel potentie, maar vinden het lastig om door te zetten als ze tegenslag ervaren. De Columbus Trophy geeft deze ondernemers het spreekwoordelijke duwtje in de rug. De Columbus Trophy selecteert zijn kandidaten op product maar jureert hen op ondernemerschap. Bij jurering telt het ondernemerschap zwaarder dan het financiële/commerciële vlak en de innovatie.

Potentiële kandidaten worden genomineerd door Bestuurs- of juryleden en worden geselecteerd op het concept dat zij aanbieden. De uiteindelijke finalisten van de Columbus Trophy krijgen de kans om zich te presenteren op hun eigen stand op het netwerkplein Place des Amis. Daarnaast worden alle finalisten meegenomen in de marketingcommunicatie van de Columbus Trophy en worden de bedrijven gebrand op diverse andere netwerkevenementen. De winnaar wordt bekend gemaakt op maandag 8 oktober. De winnaar krijgt een geldprijs van €2.500,-, de eer en natuurlijk de Columbus Trophy. Wil je meer weten over deze unieke aanmoedigingsprijs?