Loading...

Een prijs voor horecagelegenheden die uitblinken / goed presteren

De Horeca Inspiratie Trofee (HIT) wordt jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven uit Nederlands en Belgisch Limburg. Deze horecabedrijven presteren bijzonder goed binnen een specifiek actueel thema. Voor dit jaar is dat de uitdaging waar vrijwel elke horecaondernemer mee te maken heeft: het binnenhouden van zijn medewerkers. De beste horecagelegenheid krijgt een cheque ter waarde van € 5000,-. Daarnaast kan de ondernemer rekenen op landelijke media-aandacht.

Met de Horeca Inspiratie Trofee worden horecagelegenheden aangemoedigd om creatief en innovatief om te gaan met actuele uitdagingen. Daarnaast kunnen andere horecaondernemers geïnspireerd worden door de ideeën van de deelnemende horecazaken.

Thema:
Binden, boeien, behouden

De Nederlands- en Belgisch Limburgse horeca branche kampt al een lange periode met een groot tekort aan medewerkers. Ondernemers hebben er alles voor over om aan geschikte medewerkers te komen. Vaak moeten zij alle zeilen bijzetten om hun bedrijven draaiende te houden.

Van bedrijven die voor de prijs in aanmerking willen komen wordt verwacht dat zij ‘goed werkgeverschap’ tonen. Niet alleen door een goed verhaal, maar vooral in de praktijk. Denk hierbij aan altijd een vrije dag op de verjaardag, een extraatje als medewerkers meer omzet binnenhalen of een vierdaagse werkweek. Deelnemende bedrijven worden daarnaast getoetst op hun creativiteit als het gaat om het aanbod aan secundaire arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden binnen het eigen bedrijf.

Deelname

Deelname aan de Horeca Inspiratie Trofee is mogelijk voor horecabedrijven uit zowel Nederlands- als Belgisch Limburg. Het bedrijf dient minimaal vijf fulltime medewerkers in dienst te hebben. Ook moet de horecaondernemer zich presenteren als een aantrekkelijke horecaondernemer bij wie horecatalent van harte welkom is. 

 

Uitreiking

De eerste Horeca Inspiratie Trofee wordt uitgereikt op maandag 10 oktober 2022. Dit zal plaatsvinden tijdens het inmiddels traditionele Limburgs Culinair Gala. De vakjury, bestaande uit Hans van Wolde, Albert Verlinde, Dirk Beljaarts, Dimitry Aertssen, Richard van der Snoek, Joyce den Harder, Bob America, Charles van Goch, Marjon Prummel, Jasmijn Mulkens, Jo Cortenraedt, Tamara Weide en Dennis Schuurman, zal onder leiding van juryvoorzitter Wim Dupont de winnaar bepalen.

Restaurant De Heere van Meijel in de Noord-Limburgse plaats Meijel (gemeente Peel en Maas) is de winnaar van de Horeca Inspiratie Trofee 2022. Een zichtbaar trotse eigenaar Rudy Gommans kreeg de prijs maandagavond 10 oktober 2022 uitgereikt tijdens het jaarlijkse Limburgs Culinair Gala in MECC Maastricht, uit handen van commercieel directeur Frank Mimpen van het Maastrichtse beurscomplex annex congrescentrum. De bekendmaking van de winnaar vond plaats in aanwezigheid van een aanzienlijk deel van de Limburgse culinaire top en tientallen toonaangevende spelers op het gebied van gastronomie in Nederland en België.

Een initiatief van

 

De Horeca Inspiratie Trofee is in het leven geroepen door de Hospitality Synergy Group. Het overkoepelende bedrijf van ondernemer Charles van Goch (bekend van o.a. horeca-uitzendbureau Mise en Place). Samen met een aantal prominente spelers in de gastvrijheidsbranche organiseert het bedrijf deze prijs.

Partners van HIT zijn Les Amis GastrEUnomiques (LAG). LAG is een netwerkclub bestaande uit ondernemers in de Limburgse en Euregionale gastvrijheidsbranche. Ook BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, is partner. De trofee wordt tevens ondersteund door de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij LIOF, Thuis en Partners, Euregio HabetsRoyen accountants en belastingadviseurs, Rabobank, Staffable Payroll en Koninklijke Horeca Nederland.

Initiated by
Powered by
Medemogelijke gemaakt door